5 basisprincipes van digitale weerbaarheid

Om de kansen en mogelijkheden van digitalisering optimaal te benutten is digitale weerbaarheid een belangrijke voorwaarde. De realiteit is dat grote en kleine organisaties dagelijks te maken hebben met digitale dreigingen. Deze dreigingen kunnen leiden tot een datalek of bijvoorbeeld uitval van de productieomgeving. De impact kan hoog zijn, denk aan reputatieschade of zelfs het in gevaar komen van de bedrijfscontinuïteit. Organisaties moeten zich daarom weren tegen deze dreigingen door werk te maken van hun digitale weerbaarheid.

Animatie: 'De vijf basisprincipes van digitale weerbaarheid'

Waarom de 5 basisprincipes van digitale weerbaarheid?

Veel digitale incidenten vinden hun oorzaak in het niet op orde hebben van basisbeveiligingsmaatregelen. Dat is jammer, want vaak is met relatief eenvoudige stappen je organisatie een stuk digitaal weerbaarder te maken. Tegelijkertijd zijn organisaties verschillend, waardoor er geen one-size-fits-all set van maatregelen te geven is. Met de 5 basisprincipes van digitale weerbaarheid geven we je handvatten voor het ontwikkelen van een gezonde en degelijke cyberbeveiligingsstrategie.

Voor wie?

De 5 basisprincipes zijn zo opgesteld dat iedere organisatie ermee uit de voeten kan. Of je nu veel stappen hebt gezet in het digitaal weerbaar maken van je organisatie of nog weinig, de 5 basisprincipes helpen je verder te komen. Zelfstandigen en mkb’ers vinden meer informatie op de pagina van het Digital Trust Center. Grotere ondernemingen en organisaties die onder de NIS2 vallen, kunnen bij het NCSC terecht.